Galéria

A NAP ÖRÖME

Mi is az a Gusteau érzés?…talán így fogalmazhatnánk meg a leg-
frappánsabban; olyan gasztronómiai élmény megteremtése, ahol vendégeink az adott környezetben rejlő kincseket megízlelhetik, történetükbe bepillantást nyerhetnek, átjárhatja őket a hely szelleme és úgy kerülnek harmóniába az őket ért benyomásokkal, hogy azok maradandó emléket hagynak bennük. Szeretnénk a hétköznapokat ünnepélyessé varázsolni, jó hangulatot teremteni és a vendéglátást öröm- forrássá tenni mindannyiunk számára.

A BOR JÁTÉKA

“Mit jelent nekem a bor játéka?”
ifj. Szepsy István:

“A szőlőhegyek nekem a szűkebb hazát jelentik, a szőlő- és bortermelés az életem része, kölcsönösen formáljuk egymást. Termőhelyeink kialakulására a miocén kori Pannon tenger vizéből keletkező hőforrások voltak a legnagyobb hatással, kvarcot, agyag- ásványokat és zeolitokat hozva létre. Szőlészetünk elsődleges célja, hogy a legmélyebb geológiai rétegeket is elérjék a gyökerek, így a szőlőtőkébe kerülő ásványok testessé, koncentrálttá és egyedivé tegyék a borokat. Arra törekszünk, hogy boraink fogyasztójának testi és lelki épülésére szolgáljon, amihez még az is szükséges, hogy újra szeretet kapcsolat létesüljön a földdel és a szőlővel. Így adhatja viszonzásként nekünk a legtöbbet a természet, azt a felemelő érzést, hogy jó így, jó itt lenni, jó hogy ihatjuk ezt a bort.”

A SÉF KÉSE

Nem öncélú az az ínyenckedés, amit mi itt végbeviszünk, hisz a borokat igyekszünk a középpontba emelni. Adottak a kiváló alapanyagaink, melyekért, ha szükséges, messzire szalajtjuk beszerzőinket, de az is lehet, hogy épp itt, Mádon, a szomszéd telken, vagy gazdaságban bukkanunk valami finomságra, mint például a kecskegidára. Adottak a fejünkben lévő kombinációs lehetőségek is. És ekkor jön a munkánk neheze: a kóstolás.

Minden bort megkóstolunk, együtt elemzünk, hogy az előre elképzelt ételt még közelebbi ízekkel, még precízebben tudjuk párosítani az adott borhoz. Hiszen a kóstolás adja meg a végső választ arra, hogy az a bor tényleg olyan-e, amilyennek a termelője leírta, s amire készültünk fejünkben. A bor egy állandóan változásban lévő élő anyag. Bizony előfordul gyakran, hogy az a bor már egészen más ízképet mutat, s ezért teljesen át kell dolgozni egyes ételeket.

Bővebben

MÁD

III. Károly 1737-es rendelete alapján a Tokaji borvidék volt a világon az első, földrajzilag körülhatárolt, védett és osztályozott, zárt borvidék. Legkiemelkedőbb termőhelyei közül mi Mádba szerettünk bele, ahol otthont kerestünk az erről, a különleges összetételű termőhelyről származó borok és hozzájuk készített ételeink számára. Helyszínünk valóban történelmi jelentőségű, ahhoz a borhoz, melyet manapság kóstolhatunk, erről a különleges termőhelyről 10 millió évvel ezelőtt a Pannon-tó környezetében olyan vulkáni folyamatoknak kellett történnie, melyek egy kivételes talajösszetételt hoztak létre.

Itt él és alkot Szepsy István, akinek borait meghatározó londoni éttermekben kínálják, aki bekerült a Wine People című könyvbe (28 termelő a világ összes tájáról), akiről Jancis Robinson azt mondta „lángelme”, aki munkásságával elérte, hogy a furmintról úgy nyilatkozzanak a Wall Street Journalban „egymagában rendelkezik a világfajták összes erényével”.

Bővebben

VÁGÁSHUTA

Vágáshután azon kedves vendégeket várjuk, akik szeretnének elvonulni a világ elől, eltölteni néhány feledhetetlen napot a hegyekkel, erdőkkel körülölelt varázslatos nyugalom-szigeten a Hegyköz ízeivel ismerkedve. A táj, a gyönyörű környezet alkalmas különböző csapatépítő programok, kirándulások, történelmi és gasztronómiai túrák szervezéséhez.

A RAGYOGÁS A SZEMEDBEN

Amikor először megpillantod, majd újra és újra átéled. A tökéletes Gusteau Élmény.

BOTRYTIS HOTEL

DŰLŐTÚRÁK

GUSTEAU ÉTELEK

KERÉKPÁRTÚRÁK

MÁD OPEN – TENISZPÁLYA

MÁDI ÉLETKÉPEK

KECSKEFARM