Szolgáltatásaink

szolgaltatasaink-bor-bringa-menu-jo

Bor és bringa a dűlők között

Tekerjen egy jót barátaival, közben mi megmutatjuk Önöknek a furmint varázslatos világát. Lásson a sorok közé! Borkóstolással egybekötött kerékpártúra, hogy érzékelje mit rejt a palack. Az örök élmény és a gondosan összeválogatott borkóstoló a túra végén garantált! Alternatívák: 7-14-20 Km kerékpártúra.

szolgaltatasaink-kalandos-dulotura-menu-jo

Kalandos dűlőtúra

A túra elkalauzol a legszebb és legrégibb mádi dűlőkbe, ahol a Szent Tamás Pincészet borait autentikus környezetben, szakszerű bemutatást követően kóstolhatják a kedves vendégek. A túra könnyűszerrel teljesíthető gyalogosan, lapos talpú cipő és némi elszántság ajánlott!

notelen-haz

Nőtelen ház

A Szent Tamás dűlő aldűlője a „Nőtelen” mára már fogalommá vált. Csodálatos fekvésével, vincellér házával hamisítatlan vidéki hangulatot idéz, a bográcsban rotyogó étel illata pedig ellenállhatatlanul hívogatja az idelátogatókat. Érdemes itt megpihenni egy hosszabb dűlőtúra után kóstolgatva a Nőtelen adta bort, vagy eltölteni egy hangulatos estét a szabadban készült ételek társaságában.
Hétvégente megrendezendő bográcspartyjaink pedig kihagyhatatlanok, feledhetetlen élményt nyújtanak. Kérjen egyedi ajánlatot és mi megvalósítjuk álmát: „minden ami a szőlőtőkék tövében lehetséges !”

140628 FER 1220 RAW

Kecskefarm látogatás – Terroir Selection

Az étteremben nagy hangsúlyt kapnak a terroir alapanyagok, Horváth Gábor chefünk olyan bor – étel párosításokat kísérletezett ki, melyek a termőterület alapján is „egy tőről fakadnak”, kiegészítik, támogatják, erősítik egymást.

Mindig is elsőrendű kérdés volt számunkra a minőség, csak és kizárólag olyan ételeket szeretnénk a vendégeinknek bemutatni, melyek kifogástalan alapanyagokból készülnek. Arra törekszünk, hogy az alapanyagokat nagy többségükben Mád 30 km-es körzetéből szerezzük be.

A Birsalmás tetőn lévő 11 hektáros birtokon jött létre egy olyan farm, ahonnan olyan alapanyagok kerülhetnek a konyhánkba, melyek a legjobb kísérői lehetnek a furmintnak.

Elsőként a búr kecskével kezdtük a kísérletezést. Noha a kecskéket főként húsuk miatt tartjuk, a kecsketejből készült termékek rendkívül egészségesek és finomak, szívesen használjuk a konyhánkban a belőle készült vajat, joghurtot, tejfölt és sajtokat is.

Szeretnénk a Mád környéki alapanyagokat a magyar gasztronómia csúcstermékei közé emelni, hiszen olyan egyediséget tudunk megmutatni erről a talajösszetételében egyedülálló vidékről, mely páratlan a maga nemében. Örömmel tölt el bennünket, hogy élhetünk ezekkel a lehetőségekkel. Ezt az élményt szeretnénk megosztani Önökkel a kecskefarm látogatásával és Terroir Selection pástétomjai, gyümölcs- és zöldségkrémjein keresztül.

150711-FER-0001-8

Aszúház

Interaktív kiállítás

A kiállításon Tokaj-Hegyalja hírnevét megteremtő, több évszázados múltra visszatekintő szőlészetét és borászatát ismerhetjük meg látogatóbarát, részben interaktív, játékra hívogató kortárs alkotásokon keresztül. Archív és mai felvételekből álló változatos videóinstallációk, fotóanimációk eddig soha nem látott módon mutatják be a régiót: a földrajzi adottságokat, a szőlőben végzendő feladatokat, valamint a borvidék legfontosabb, legegyedibb jelenségét, az aszúsodást, a késői szüretelésű szőlőn megjelenő nemesrothadást.

Borarchívum és bortrezor

Az Aszúház legalsó szintjén a borarchívum és a bortrezor működik. Az archívumban Tokaj-Hegyalja méltán híres bora, az aszú mellett, más muzeális értékű tokaji borok is bemutatásra kerülnek. A trezorban történő tárolás gyakorlata Magyarországon még kevésbé ismert, de reményeink szerint fel tudjuk kelteni azon borkedvelők érdeklődését a szolgáltatás iránt, akik nemcsak szeretik a hagyományokat, de azok megteremtését is fontosnak tartják. Nem csak a minőségi romlás elkerülésére és befektetés miatt érdemes bortrezorban tárolni a borokat, jó játék is: például családi vagy üzleti események alkalmával pár üveg vagy akár tucat bort helyezhetünk el itt, hogy évente kivegyünk egyet-egyet az évfordulókon. A trezorban a kóstolás is biztosított, így évről évre meg is figyelhetjük, milyen változáson megy keresztül a raktározott bor.

3909 Mád, Batthyány u. 53.

www.aszuhaz.hu

faszuhaz

gusteau-szolgaltatasok-grillhaz

Grillház

Izzó mogyoróhéjon sütheti saját ízlése szerint a különböző húsnyársakat, zöldségeket. Hamisíthatatlan keleti hangulat és mennyei ízek várják Önt és kedves családját, barátait.

gusteau-szolgaltatasok-oktatasi-kozpont

Oktatási Központ

Ez a létesítmény éttermünktől pár méterre található. Tökéletes helyszíne lehet study tour-oknak, konferenciáknak, bemutatóknak, csapatépítő tréningeknek. A ház saját pincével rendelkezik, akár autentikus rendezvényhelyszínnek is kiváló.